19 januari, 2007

Mötet i Ljungby

Nu kommer den här informationen ut lite sent, men bättre sent än aldrig. Det är ju alltid lite lurigt att uttala sig om hur ett möte gått som man själv är med och håller i. Men mötet i Ljungby 12:e januari var i allafall välbesökt. 11 medlemmar samlades i Ljungby kommunbiblioteks sagorum. Anne-Lise Fäldt, bibliotekschef, informerade oss om biblioteket och dess verksamhet.

Vi diskuterade konferensresa till Aberdeen. Intresset finns, men hela Nybsogruppen kommer inte att åka. I nuläget är vi sex personer som anmält intresse. Om ytterligare personer är intresserade, maila gärna till mig.

Vi diskuterade möjlig sammanslagning med Nynet, men bestämde oss för att fortsätta med vår blogg. Vi vill dock gärna (om möjligt) samordna träffar mellan Nybso och Nynet framöver.

När frågan vad man kunde använda Nybso till diskuterades så kom som förslag att vi via vårt kontaktnät skulle kunna försöka anordna föreläsningar för Nybsomedlemmar. Har ni som läser Nybsonytt förslag på om vad föreläsningarna ska handla om, hör gärna av er.

Vi bestämde att nästa möte ska handla om skolbibliotek. Vi ska också ta upp vilka ämnen vi ska försöka fixa föreläsningar om framöver.

Mötet avslutades med en rundvandring på biblioteket. Efter detta gick vi ut och åt.

Isabelle har redan skrivit om tid och plats för nästa sammanträde. Se tidigare inlägg på Nybsonytt för mer information om detta.

Vill bara uppmärksamma er alla dels på Kulturnatten den 27:e januari i Växjö och dels på Växjö universitets öppet hus söndag 28:e januari. En mängd olika föreläsningar kommer att hållas. Bland annat om Linné, fysik och läs- och skrivsvårigheter. För mer information om denna dag se: www.vxu.se


Trevlig helg önskar jag er!

Veronica