11 juni, 2007

Studiebesök i Varberg 29/5

Blev inbjuden av Länsbibliotek Jönköping att åka med på studiebesök på Campus Varberg och Varbergs kommunbibliotek.

Vi åkte till Värnamo och fick därifrån åka med bland annat Hannah Sjölin som är studiebibliotekarie på Värnamo stadsbibliotek. Efter en regning färd kom vi så fram till campusområdet. Imponerade! De har vekligen lyckats bygga upp något där. 1250 studenter! Fina lokaler och fina datorer! Den bästa utsikten man kan tänka sig (vid Varbergs hamn). Vi fick hälsa på personalen och fick sedan en gedigen genomgång av campusbiblioteket och campusområdet.

Efter visningen gick vi och åt på restaurangen på campus. Att rekomendera. För 75 kronor får du äta och dricka så mycket du vill av både salladsbordet och varmrätterna. Vi kanskae ska ta och åka dit med Nybsogruppen någon gång framöver.

Sedan gick vi till kommunbiblioteket. Vilken lyx för studenterna att ha promenadavstånd mellan två bibliotek på det sättet! Även här fick vi en guidad rundvandring och sedan blev vi bjudna på fika.

Som alltid när man är och tittar på andra bibliotek så får man nya ideér och tankar om hur man skulle kunna göra på sitt eget bibliotek.

Tack Länsbibliotek Jönköping och Hanna Sjölin för en trevlig dag!

Veronica Sarge Cech